Annons

Wistron förnekar det hela

Rykte: Iphone-tillverkare använde otillåtna delar

Enligt rapporter från källor som påstås ha insyn i saken ska Iphone-tillverkaren Wistron, vid tillverkningen av Iphone 8 Plus, ha använt komponenter som Apple inte godkänt. Wistron säger att man inte kommenterar uppgifter som rör specifika kunder, men förnekar att något driftstopp ska ha ägt rum till följd av den påstådda upptäckten.

Publicerad Uppdaterad

De flesta Iphone 8 Plus-enheter tillverkas av Apples tillverkningspartner Foxconn men ett fåtal enheter tillverkas även hos taiwanesiska Wistron. Och nu har det dykt upp uppgifter från källor till Commercial Times som gör gällande att Wistron ska ha ertappats med att använda icke auktoriserade komponenter vid tillverkningen av Iphone 8 Plus. Enligt uppgiferna ska det handla om komponenter med någon form av koppling till enheternas vattentäthet, vilket väckt en del frågor kring huruvida vattentätheten verkligen håller måttet på Wistron-exemplaren. Vidare påstår källorna att Wistron ska ha bestraffat ett antal chefer på företaget för att återvinna Apples förtroende. 

Förnekar driftstopp

Utöver det påstår personerna bakom uppgifterna även att Wistron ska ha tvingats till ett två veckor långt produktiosstopp till följd av upptäckten, något som Wistron nu går ut och dementerar. Vad gäller uppgifterna i övrigt hävdar Wistron bara att man av princip inte kommenterar uppgifter som rör specifika kunder. Vad som egentligen hänt är således oklart och alla uppgifter bör därmed tas med en dos skepsis. 

Källa