Sänder ström genom bröstet

Rykte: Nästa Apple Watch får EKG-mätare

Nästa version av Apple Watch ska få en avancerad EKG-mätare, till skillnad från dagens relativt enkla pulsmätare. Det hävdar källor till Bloomberg News.

Publicerad Uppdaterad

Det cirkulerade länge rykten om att Apple Watch redan i tredje generationen skulle bli något av en medicinskt orienterad smartklocka. Med facit i hand kan vi konstatera att det inte blev på det viset. Men nu drar rykteskarusellen igång igen, och den här gången är det förstås Apple Watch 4 som det handlar om. Det är källor till affärspublikationen Bloomberg News som hävdar att det redan finns en prototyp av en kommande Apple Watch och att den har en avancerad EKG-mätare som man nu genomför tester med. Enligt uppgifterna ska enheten vara kapabel att identifiera tecken på exempelvis förestående hjärtattacker genom att skicka ström genom användarens bröstkorg. 

Oklar tidsplan

Om uppgifterna stämmer innebär det att Apple Watch Series 4 skulle kunna bli ett relativt tillförlitligt medicinskt instrument och att den rent potentiellt skulle kunna rädda en del liv. Även dagens pulsmätare på wearable tech-enheter har räddat liv, men de är långt ifrån lika sofistikerade som den teknologi som nu nämns. Huruvida det ligger någonting i uppgifterna eller om de bara är greppade ur luften återstår att se. Någon officiell tidsplan för lanseringen av fjärde generationens Apple Watch finns inte ännu.

Källa