Äntligen?

Rykte om Galaxy Note 8 med 128 GB lagrings-utrymme

Den som suktat efter en flaggskeppstelefon från Samsung med lite större internt lagringsutrymme behöver möjligen bara vänta tills i höst. Galaxy Note 8 sägs nämligen släppas i en 128 GB-version.

Publicerad:

3 jul 2017 - 14:53

Uppdaterad:

3 jul 2017 - 14:53

Bor man inte i ”rätt” land, så är det i dagsläget svårt att få tag på en Samsung-smartphone med riktigt generös intern lagringskapacitet. Ett exempel är Galaxy S8 Plus som går att få med 128 GB lagringsutrymme på ett fåtal utvalda marknader, men som annars maxar ut på 64 GB (förutsatt att man bortser från SD-kortplatsen, då). Men den saken ser det nu ut att bli ändring på. Enligt uppgifter från två olika kinesiska publikationer ska en Samsung-chef ha avslöjat att den kommande enheten ska komma i två versioner med antingen 64 eller 128 GB lagring. Dessutom ska MicroSD-kortplatsen ha stöd för externt minne på upp till 256 GB. 

Högt pris

Priset på enheten sägs dessutom bli mycket högt. I Europa och USA förväntas det landa på runt 10 000 kronor, något som skulle göra enheten till den dyraste Note-enheten från Samsung någonsin. I övrigt förväntas Galaxy Note 8 få en 6,3-tumsskärm, Snapdragon 835- eller Exynos 8895-chipp (beroende på marknad) samt 6 GB arbetsminne och ett batteri med en kapacitet på 3 300 mAh. Telefonen förväntas offentliggöras senast i samband med IFA-mässan i Berlin i september, men möjligen kommer Samsung att avslöja mer om enheten redan i augusti. Uppgifterna om lagringskapaciteten bör tas med en viss skepsis, då de bygger på rykten. 

.

.

 

.