Tar från Pro

Rykte: Så blir Ipad Air 3

Det är inte bara en mindre Iphone som är på gång, Ipad Air sägs vara nära en uppdatering också.

Publicerad Uppdaterad

Ryktena kring en mindre Iphone och en uppdatering av Ipad Air har börjat dugga tätt, vilket skulle kunna betyda att vi faktiskt får se de två enheterna inom kort. Just en uppföljare till Ipad Air 2 är något vi saknade från höstens presentation från Apple, men med tanke på avmattningen i försäljning vill de antagligen sprida lite på släppen.

Det senaste ryktena har i alla fall börjat prata om vad som kommer att vara nytt med plattan och bland annat verkar ipad Pro stå som förebild. Detta genom att Ipad Air 3 lånar de fyra högtalarna och ljudanpassningen från sitt större syskon för en bättre ljudupplevelse.

Något som är helt nytt för Apples del när det kommer till surfplattor är dock fotolampa till kameran på baksidan. Det känns väl inte som världens nödvändigaste funktion, men aldrig något som skadar att ha. I samma veva sägs även kameran få en uppgradering och på insidan väntas vi hitta ett A9X-chip som hos Ipad Pro. Däremot sägs arbetsminnet “bara” hamna på tre gigabyte mot de fyra gigabyte som sitter i Ipad Pro.

Däremot verkar ryktena inte prata om 3D Touch i plattan som Iphone 6S kör på. Både Ipad Air 3 och Iphone Mini (vi dammar av det gamla namnet tills Apple säger något annat) ska presenteras under ett event i mars är det sagt.