https://www.mobil.se/nyheter/rykte-st-rre-sk-rm-i-apple-watch-series-4
565119
Nyheter
+15 procent

Rykte: Större skärm i Apple Watch series 4

Det är nu ett drygt halvår sedan Apple lanserade sin senaste smartklocka vilket gör att uppgifterna om detaljerna kring en uppföljare blir allt fler.

I september 2017 släppte Apple sin Watch series 3 där egen mobiluppkoppling var den främsta nyheten även om den versionen av klockan inte kommit till Sverige. I övrigt handlade mycket av nyheterna i klockan givetvis om bättre prestanda och i klocka liksom i operativsystemet Watch OS 4 fanns nyheter främst inom hälsa och träning.

Större skärm

Enligt ryktena så ska Apple Watch series 4 lanseras i september i år, om ungefär fem månader alltså. En hel del av de rykten som cirkulerar är bara löst förankrade, men till de mer troliga hör uppgifterna om att nya Apple Watch ska få en skärm som är 15 procent större än föregångaren, rimligen då genom att minska kanterna runt skärmen på samma sätt som vi sett i mobiltelefoner men ett något större format på klockan är inte heller omöjligt. Skärmen i sig kan vara av Micro-led-typ istället för dagens med oled vilket skulle ha fördelar i form av tunnare, mer strömsnål och trots det med bättre ljusstyrka. Det är dock oklart om tillverkningskapaciteten som kan uppbringas räcker för Apples behov.

Batteri i klockan eller armbandet

Blir de nya modellerna av Apple Watch något större skulle det i så fall göra ge möjligheter för ett större batteri och därmed bättre batteritid än klockan hittills kunnat erbjuda. Det har förekommit rykten om att Apple tittar på möjligheten att lansera smarta armband som kan innehålla inte bara batteri utan även andra funktioner. Redan 2015 blev en patentansökan från Apple känd där just ett batteripack integrerat i armbandet visades upp, men vi har sett många patent som för den delen inte resulterat i några lanserade produkter.

Den första indikationen av utvecklingen för Apple Watch-familjen lär vi få se redan den 4 juni när Apples utvecklarkonferens WWDC äger rum och vi väntar oss förhandstitt på såväl Watch OS 5 som Ios 12.