Nu till Lumia 920 och 925

Så funkar Nokia Pro Camera

En av huvudnumren i Nokias kameramobil Lumia 1020 är appen Pro Camera, men appen finns nu även för andra Lumia-modeller. Mobil.se har testat den.

Publicerad Uppdaterad

Sedan en tid tillbaka finns appen Nokia Pro Cam att ladda ner. Mobil.se har testat den i Nokia Lumia 925 för att se hur den fungerar. Något som vi uppskattade särskilt när vi testade Nokia Lumia 1020 kort under lanseringen i New York var de enkla inställningarna, och det är det som Nokia Pro Cam står för.

När vi nu testat appen i Lumia 925 märks att många av funktioner blir tillgängliga även där. I appen kan du välja att Pro Cam (eller Nokia Smart Cam om du föredrar den) ska vara den app som startas automatiskt när du trycker ner telefonens fysiska kameraknapp.

Lätt att experimentera

Med Nokia Pro Cam har du både funktion för att filma och för att ta stillbilder. I stillbildsläget har du inställningar för fotolamapa/fokusljus, vitbalans, fokus (som du i appen kan justera manuellt), iso, slutartid och exponering. 

Det här ger stora möjligheter att experimentera med dina bilder, men samtidigt har du bra hjälp om du inte är van vid de här begreppen. Röda markeringar i inställningarna signalerar direkt i kameravyn om någon inställning du gjort riskerar att förstöra bilden.

I videoläget har du färre inställningsmöjligheter, man kan fokusera manuellt och hantera vitbalans och fotolampa. Både i stillbilds- och videoläget är det lätt att se direkt i skärmen hur många av inställningarna du gjort kommer påverka bildresultatet.

Nokia Pro Camera finns tillgänglig att ladda ner gratis till Nokia Lumia 925, Nokia Lumia 920 uppdaterade med Nokia Lumia Amber samt så klart till Nokia Lumia 1020 (webb-tv här) när den kommer ut.