Apple-veteran avslöjar

Så här såg de första Iphone-prototyperna ut

Apple hade förstås ett antal prototyper som man laborerade med i utvecklingsarbetet med den första Iphone-enheten någonsin, och nu visar den tidigare Apple-anställde Ken Kocienda för första gången upp hur två av dem såg ut.

Publicerad:

30 jun 2017 - 14:53

Uppdaterad:

30 jun 2017 - 14:53

Häromdagen fyllde Apples Iphone 10 år. Om det är med anledning av den saken som Apple-veteranen Ken Kocienda nu valt att visa upp två av de första prototyperna är oklart, men i ett Twitter-inlägg har han hur som helst nu publicerat en bild på två mycket tidiga embryon till Apples första Iphone. Från början fanns inget innanmäte i enheterna överhuvudtaget. Det handlade i princip om designmässigt mycket grovt tillyxade enheter, vars skärmar var kopplade till datorer så att man kunde testköra mjukvaran. Internt kallades enheterna för ”wallabies”. 

Designade tangentbordet

Ken Kocienda låg bakom utvecklingen av det virtuella tangentbord som användes i de första versionerna av Iphone, ett arbete som var speciellt utmanande då det handlade om en minst sagt avgörande funktionalitet och något som kunde få produkten att antingen bära eller brista. Prototyperna som Kocienda nu publicerat bilder på har legat i hans skrivbord på Apple fram till i maj i år, då han valde att lämna företaget. Kocienda skriver på Twitter att han tycker det var tufft att behöva skiljas från prorotypenheterna.  

.

.

 

.