Gamla koncept

Så kunde Iphone ha sett ut

Tio år efter den första presentationen får vi se hur Iphone kunde ha sett ut.

Publicerad:

9 jan 2017 - 08:17

Uppdaterad:

9 jan 2017 - 08:21

En enda knapp och resten utförs på pekskärm? Det går ju inte! Det blir ju fullständigt omöjligt att skriva med ett pekskärmstangentbord!

Något åt det hållet var det många som tyckte 2007 när Apple visade upp sin första telefon och många var det som spådde flopp. Riktigt så blev det som bekant inte, men om dagens läcka stämmer kunde det ha sett väldigt annorlunda ut.

Sonny Dickson har tidigare läckt en hel del Apple-relaterat och nu har han fått tag i något som kallas Acorn OS. Det ska ha varit ett koncept för hur en Apple-telefon skulle kunna fungera tillsammans med det klickhjul som användes i Apples Ipod.

Det hela utförs på en stor pekskärm, men är uppdelat mellan en yta för styrning med ett virtuellt klickhjul och en yta för menyer och annan information (inte helt olikt tänket kring Nintendos dubbla skärmar i Nintendo DS). 

Bevisligen fick vi aldrig se Acorn OS i en riktig produkt, om läckan ens är äkta. Men det kanske samtidigt är lika bra, för det verkar inte vara ett speciellt smidigt system att jobba i. Lösningen med hjul för navigering har vi sett ett par gånger tidigare i mobilvärlden, bland annat från Nokia och Bang Olufsen. Samtliga gånger har vi kunnat konstatera att det förvisso är en kul idé, men knappast något som är smidigt att använda.

.

.

 

.