Isärplockad

Så ser Z5 premium ut på insidan

Innan telefonen ens släppts har vi fått en bra bild av hur Xperia Z5 Premium ser ut på insidan.

Publicerad Uppdaterad

Med en pixeltäthet som passerat galna 800 pixlar per tum och åtminstone först ut i västvärlden med 4K-skärm tar Sony Xperia Z5 Premium med sig några fjädrar i hatten från årets IFA-mässa som (hittills) ingen annan tillverkare kommer kunna skryta med under hösten.

Nu har delar av hårdvaran på insidan läckt ut via kinesiska Facebook-varianten Weibo och för er som oroat er över hur den redan från början varma Snapdragon 810 skulle må tillsammans med en antagligen rätt rejält värmealstrande 4k-skärm kan vi konstatera att Sony verkar ha tänkt på det också ett par varv.

Kylningen verkar nämligen vara lite i hästväg för en mobil, med dubbla heatpipes och en väldans massa kylpasta över systemchipet. Även om vi förstår varför kylningen sitter på plats känns det samtidigt som väldigt mycket för att vara en telefon och det ska bli väldigt intressant att se hur den här luren fungerar ute i verkliga miljöer när det kommer till överhettning och strypning av processorn som vi hittade i Sony Xperia Z3+. Samtidigt ska vi nämna att exakt vart de här bilderna kommit från ursprungligen är lite svårare att se, så det skulle kunna handla om ett tidigare produktionsexemplar och inget som nödvändigtvis behöver stämma med de varianter vi får i butik.