Blir verklighet nästa år

Samsung bekräftar AI-högtalare från Harman

Rykten om att Samsung skulle ha en AI-högtalare från hifi-märket Harman på gång har cirkulerat under en tid. Nu har Samsung bekräftat att just en sådan enhet är på gång.

Publicerad:

13 sep 2017 - 08:54

Uppdaterad:

13 sep 2017 - 08:54

Samsung köpte hifi-jätten Harman International för ett år sedan, en affär som givit upphov till mängder av rykten. Ett av dem färskare är att Samsung skulle ha en AI-högtalare – sannolikt baserad på assistenten Bixby – under varumärket Harman på gång. Den saken visar sig nu stämma, då den koreanska elektronikjättens vd Dong-jin Koh nu bekräftat saken. 

Släpps under 2018

Högalaren ska enligt Koh finnas på marknaden ”‘någon gång under nästa år”. Exakt vad det innebär vill Koh inte avslöja. Däremot menar han att det inte är särskilt realistiskt att tro att man ska ha en högtalare att visa upp i samband med CES-mässan i januari. Koh säger att han vill säkerställa att högtalaren blir riktigt bra innan man släpper den. Högtalaren förväntas bli en konkurrent till bland annat Amazons Echo och Apples Homepod. Framför allt den senare är en tydlig konkurrent, då Apple aviserat att deras Homepod fokuserar på bra ljud först och främst och AI-assistenten i andra hand. 

.

.

 

.