https://www.mobil.se/nyheter/samsung-bekr-ftar-planer-p-att-sl-ppa-b-jbar-mobil-under-ret
564725
Uttalande vid investerarmöte

Samsung bekräftar planer på att släppa böjbar mobil under året

Det verkar av allt att döma som att Samsung har planer på att släppa den böjbara smartphone som man haft under utveckling en tid redan i år. I samband med ett investerarmöte häromdagen kom nämligen ett uttalande om att man vill ”differentiera sig” genom att släppa just en enhet med böjbar OLED-skärm.

Uttalandet som Samsung kom med i samband med investerarmötet häromdagen är i ärlighetens namn aningen luddigt och lämnar en del behagligt utrymme för tolkning, sett ur Samsungs synvinkel. Samsung hävdar att man under året ”kommer att fortsätta sina insatser för differentiera sina smartphone-modeller genom att använda teknologi i framkant, som böjbara OLED-skärmar”. Det innebär med största sannolikhet att man åtminstone planerar att få igång produktionen av en böjbar telefon, något som rimmar både med Samsungs tidigare uttalade ambitioner och med de rykten som cirkulerat om att ett fåtal besökare på CES-mässan fick se smakprov på böjbara Galaxy-enheter. 

Kan släppas 2019

Det har även förekommit uppgifter om att det finns en hel del kvar att jobba på med konceptet. Inte minst Samsungs egen mobilchef Koh Dong-jin har sagt att det fortfarande finns hållbarhetsfrågor som behöver besvaras innan man kan dra igång produktionen av en böjbar enhet. Det är även oklart exakt på vilket sätt enheten skulle vara böj- eller vikbar, även om rykten gjort gällande att det rör sig om en 7,3-tums-phablet som kan fällas ihop ungefär som en bok. I övrigt har enheten påståtts få Exynos 9810- eller Snapdragon 845-processor beroende på marknad, samt 6 GB arbetsminne. Det hela är som sagt ännu väldigt luddigt, men uttalandet väcker ändå förhoppningar om en produktpresentation redan i år. Men man ska nog inte bli alltför förvånad om det dröjer till 2019 innan en produkt finns på marknaden.