Annons

"Oväntade omstartsproblem"

Samsung bekräftar uppdaterings-problem i S8 och S8 Plus

Galaxy S8 Plus.
Galaxy S8 Plus.

Samsung i Sverige bekräftar nu problemen med Android 8.0 till S8 och S8 Plus och bekräftar att man stoppat uppdateringen medan man undersöker problemen som drabbat användare.

Publicerad Uppdaterad

I ett kortfattat skriftligt uttalande till Mobil väljer nu Samsung att för första gången kommentera de omfattande problem som användare rapporterat om gällande uppdateringen av S8 och S8 Plus till Android 8.0. Uppdateringen släpptes för några dagar sedan och Mobil har tagit emot en lång rad rapporter från användare som drabbats av problem under uppdateringen eller efter att den genomförts. 

Nu bekräftar Samsung att det förekommer problem och nämner särskilt att kunder drabbats av telefoner som startar om sig gång på gång. Därför har man stoppat utrullningen av uppdateringen och den finns alltså inte längre tillgänglig för nedladdning för den som har S8 eller S8 Plus och ännu ej uppdaterat. Samsung uppger att stoppet av uppdateringen är tillfälligt, men man ger ingen information om när en fungerande version kan bli tillgänglig.

Samsungs skrfitliga uttalande i sin helhet lyder som följer:

"Vi har tagit emot rapporter om att ett begränsat antal enheter av Galaxy S8 och S8+ har upplevt oväntade omstartsproblem i samband med uppdateringen av den nya mjukvaran Android 8.0 Oreo. Därför har vi tillfälligt stoppat utrullningen av den nya uppdateringen. Vi undersöker just nu ärendet internt för att minimera påverkan hos de drabbade enheterna och för att konsumenter så snart som möjligt ska kunna ta del av uppdateringen för den nya mjukvaran. Om du upplever några problem med din enhet, vänligen kontakta vår kundtjänst på 0771-726 786."