DJ Koh vill inte bli tvåa

Samsung-chefen bedyrar: Siktar på att bli först med vikbar skärm

Först kom rykten om en smartphone med vikbar skärm från Samsung. Sedan kom rykten om liknande enheter från flera av Samsungs största konkurrenter. Och efter det började det surra rykten om att någon annan än Samsung kanske skulle hinna först. Men det vill inte Samsungs mobilchef DJ Koh höra talas om.

Publicerad Uppdaterad

Det är i samband med ett pressevent för koreanska journalister som Samsungs mobilchef nu har uppgivit att man ingalunda vill bli tvåa på bollen när det handlar om att lansera en smartphone-enhet med vikbar skärm, något som Samsung haft på gång under lång tid men som ännu inte offentliggjorts. Telefonen – som går under arbetsnamnet Galaxy X – har ryktats vara aktuell för ett offentliggörande i början av nästa år, och den tidsplanen kan mycket väl hålla om man får tro Koh. Enligt honom så har man nämligen hittat lösningar på flera av de problem som man stött på i arbetet med att ta fram produkten, problem som också ska vara anledningen till att den ursprungliga planen på en lansering under 2018 sprack. 

Flera konkurrenter på gång

Sedan Koh avslöjade den koreanska elektronikjättens planer på en smartphone med vikbar skärm så har rykten om att konkurrenterna har liknande telefoner på gång avlöst varandra i en strid ström. LG, Apple och Huawei ska alla enligt obekräftade uppgifter vara på gång med sina respektive varianter på temat. Intensiva rykten från i våras gällande att Huawei skulle kunna hinna före Samsung med en enhet som i så fall skulle offentliggöras redan i november eller december, men rykteskarusellen om den saken tycks ha saktat in betänkligt sedan dess. 

Kan bli början på en serie

Enligt Koh så är ett offentliggörande av Galaxy X inte långt borta, och han bedyrar att man ”inte skulle ha satt igång projektet om det vore en engångsgrej”. Uttalandet är förvisso aningen vagt, men skulle kunna indikera att Galaxy X blir början på en hel serie enheter, i stil med hur man lanserat nya S- och Note-enheter varje år. När Galaxy X offentliggörs återstår fortfarande att se, men om vi ska sätta pengar på något så lutar det onekligen åt en presentation i början av året. 

Källa