Inofficiellt offentliggörande

Samsung-chefen: Galaxy Note 8 presenteras i augusti

Det har cirkulerat motstridiga uppgifter rörande när Samsungs Galaxy Note 8 egentligen ska lanseras. Men nu har Samsungs mobilchef Dongjin Koh bekräftat att det blir sent i augusti.

Publicerad:

17 jul 2017 - 09:48

Uppdaterad:

17 jul 2017 - 09:48

Det var i samband med en pratstund med ett antal reportrar i Taiwan som Samsungs mobilchef Dongjin Koh berättade att lanseringen av Galaxy Note 8 kommer att ske i slutet av augusti. Det hela rimmar dels med de absolut senaste uppgifterna om att en lansering skulle ske den 23 augusti, dels med att Samsung traditionellt sett offentliggjort sina Note-enheter i augusti. Koh ville dock inte precisera när i augusti presentationen kommer att ske, och inte heller var eventet kommer att äga rum. Men vi kan åtminstone konstatera att det varken kommer att bli i september eller i samband med IFA-mässan i Berlin. 

Flera lanseringsvågor

Koh avslöjade även att Galaxy Note 8 kommer att släppas på olika marknader i ett antal lanseringsvågor. Var och när man kommer att kunna köpa enheten först avslöjades inte, men däremot hävdade Koh att de första marknaderna kommer att få tillgång till enheten redan under september månad och att de resterande får vänta till oktober. Samsungs lokala rival LG har också aviserat en lansering i augusti, då det nya flaggskeppet V30 kommer att presenteras den 31 augusti. 

Färsk bildläcka

Samtidigt som uppgifterna om slutet av augusti dykt upp har även nya högupplösta bilder som påstås föreställa Note 8 börjat cirkulera på nätet. Detta kort efter att Samsung – möjligen av misstag – råkat tweeta en bild där en Note 8 sannolikt syns. De nya läckta bilderna rimmar med den av Samsung läckta bilden, men huruvida de är autentiska är förstås mycket svårt att säga. Oavsett, så ger de sannolikt en rätt god bild av hur enheten kan komma att se ut. 

.

.

 

.