Dyrast är inte bäst

Samsung Galaxy S20 Ultra har sämre slow-motion än S20 och S20 Plus

Den dyraste modellen av de tre nyheterna från Samsung har inte lika bra slow-motionfilmning som de billigare modellerna S20 och S20 Plus.

Publicerad Uppdaterad

Det var inget som det skröts med under lanseringen, men för de som läste specifikationerna noga kunde man se att den dyraste modellen av den nylanserade Galaxy-trippletten inte har lika bra slow-motionfilm som de andra två. S20 och S20 Plus kan båda filma i super slowmotion i FHD i 960 bilder per sekund. S20 Ultra kan visserligen spela upp sin slow-motionfilm i 960 bilder per sekund (i HD), men den spelas in i 480 bilder per sekund och skalas sedan upp till den slutgiltiga frekvensen. 

Ännu så länge har vi inte sett någon mjukvarumässig konvertering av den här sorten som slår en kamera som kan filma med en aktuella frekvensen. Sannolikheten är därför rätt stor att bildkvaliteten på super slowmotionfilmerna från S20 Ultra inte ser lika bra ut som från de andra två modellerna. 

Anledningen till att Samsung tar mjukvaruvägen är sannolikt att den högupplösta sensorn (108 megapixlar) i S20 Ultra inte har tillräckligt snabb utläsning för att klara av 960 bilder per sekund. Det blir helt enkelt en kompromiss för att kunna erbjuda de fördelar som den högupplösta sensorn har.