Rykte

Samsung Galaxy S8 kan få gigantisk skärm

Enligt ett rykte så ska kommande flaggskeppet Samsung Galaxy S8 ha en skärm som täcker hela 90 procent av mobilens framsida.

Publicerad Uppdaterad

Om ryktet stämmer så är formgivningen förmodligen inte helt olik Xiaomi Mi Mix som lanserades under oktober månad. Den mobilen har en 6,4 tums skärm som upptar hela 91,3 procent av enhetens framsida, vilket är ett rekord i dagsläget. 

Det är Samsung Display som nu har tagit fram den skärm som enligt obekräftade uppgifter kan komma att täcka större delen av Galaxy S8:s framsida. Att tidigare rykten spekulerat kring att mobilen kommer att ha en fingeravtryckläsare som sitter under skärmpanelen kan tolkas som att det finns viss legitimitet i det senaste ryktet. Om fingeravtrycksläsaren är under själva panelen så tar den ju inte upp utrymme under skärmen på framsidan. Å andra sidan kan den även sitta på baksidan vilket också skulle ge mer utrymme för skärmen. 

Enligt sydkoreanska The Investor säger Park Won-sang, en ingenjör från Samsungs skärmtillverkningsavdelning, att Samsung kommer att ha paneler som tar upp mer än 90 procent av framsidan nästa år. Däremot gör han inget uttalande som skulle länka skärmen till en specifik mobil. 

Det är också oklart om den nya panelen kommer att ha rundade hörn, så som det ser ut på konkurrenten Mi Mix

Källa