Ambitiösare surfplatta på ingång

Samsung Galaxy Tab S4 certifierad

En wifi-certifiering talar för att Samsungs kommande surfplatta Galaxy Tab S4 nu är nära förestående.

Publicerad Uppdaterad

Surfplattemarknaden boomar inte precis, men för den som faktiskt vill ha en kompetent Androidplatta är det förvånansvärt svårt att hitta ett alternativ just nu. Huawei Mediapad M5 är i stort sett ensam i nischen, men snart kan den få konkurrens av Samsungs senast platta i Tab S-serien.

Benchmarks på plattan dök upp i vintras vilket gjorde att vi väntade oss få se den redan på Mobile World Congress i fbruari, men så blev inte fallet. Nu har vi alla fall fått ett konkret livstecken från plattan i form av en certifiering hos Wifi Alliance dykt upp. De godkänner wifi-funktionerna för en Samsung-surfplatta med namnet SM-T835 och Android 8.0 som system. Samsung Galaxy Tab S3 hade modellbeteckningen SM-T820 eller SM-T825 beroende på version.

Utmärkande för Tab S-serien är att de har högupplösta oled-skärmar, något Samsung är i princip ensamma om för surfplattor. Chipsetet i telefonen väntas vara Snapdragon 835. Att plattan skulle få Samsungs infinity-display med rundade kanter förefaller mindre sannolikt, då man måste hålla i plattan någonstans också.

Certifieringen ger fortfarande ingen indikation om när Samsung kan tänkas släppa Galaxy Tab S4. Tidigare plattor i serien har omväxlande lanserats på våren och på IFA-mässan i Berlin i början av september, så bägge är nog möjligt.

Källa