Nu ska Bixby bli bättre

Samsung köper koreansk AI-startup

Samsung bekräftar att man har lagt vantarna på den lokala startupen Fluenty, vars specialitet är artificiell intelligens. Samsung har inte uttryckligen sagt det, men med största sannolikhet vill man använda teknologin för att göra sin AI-assistent Bixby snäppet vassare.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte för vana att köpa upp företag i hemlandet Sydkorea. Därmed utgör Fluenty ett undantag. Startupen är kanske mest känd för sin app ”AI-based Recomendation Service”, som med automatik genererar förslag på svar till frågor man får i meddelanden. Detta med stöd för en rad meddelande-appar som exempelvis Telegram, Facebook Messenger, Line, Whatsapp och Kakao Talk. Om uppköpet därmed inte har en direkt koppling till AI-assistenten Bixby så vore det en skräll av guds nåde. Sannolikt vill man helt enkelt bygga in funktionaliteten från appen i Bixby. 

Satsar hårt på AI

Utöver Bixby så satsar Samsung rent generellt tämligen hårt på artificiell intelligens för närvarande. Så sent som förra veckan aviserade man att man står i begrepp att bygga upp ett helt nytt forskningscenter med fokus enbart på artificiell intelligens. Forskningscentret ska drivas under ledning av divisionen Samsung Research. Och kanske är det tur att Samsung tar ett lite mer rejält grepp om AI. Just Bixby är ju till exempel ett plågsamt uppenbart bevis på att man inte gjort några direkt helhjärtade satsningar på området tidigare. 

Källa