För företag i krävande miljöer

Samsung lanserar ny tålig surfplatta

Samsung har släppt den vattentäta och stöttåliga surfplattan Galaxy Tab Active 2.

Publicerad Uppdaterad

Samsung riktar med Galaxy Tab Active 2 främst in sig på företagskunder, som till exempel budfirmor som behöver administrera och kvittera paket, men man anger även Augmented Reality-tillämpningar i tillverkningsindustrin som exempel. För syftet är surfplattan vattentät enligt IP68, vilket betyder att den tål att sänkas ned i vatten till 1,5 meters djup, och har den det tåliga skalet på så klarar den även fall mot stenggolv från 1,2 meters höjd utan skador.

Plattan är av det mindre slaget, med 8-tumsskärm och en tjocklek på 9,9 mm, utan skal. Den drivs av ett ospecificerat åttakärnigt chipset med 1,6 GHz arbetsfrekvens vilket talar för prestanda i det lägre segmentet. Skärmens upplösning på 1280 x 800 pixel och 3 gigabyte arbetsminne samt 16 gigabyte lagring berättar att det inte handlar om något prestandamonster. Men plattan har Samsungs S-pen, och ett pogo-pin-fäste för snabb dockning och losstagning i till exempel bilfästen.

För en platta som är tänkt att användas till ett fåtal specifika tillämpningar behöver inte lagringsminnet bli en bristvara, men prestandan kan vara en faktor för de Augmented Reality-tillämpningar som Samsung hävdar att plattan är gjord för. Till detta syfte säger man sig i alla fall ha förbättrat kameran jämfört med föregående Tab Active.

Plattan väger 419 gram och har ett batteri på 4450 mAh. Rekommenderat pris är 5400 kronor.