Annons

Uppgifter

Samsung nära presentera ny tänjbar display

Redan den här veckan väntas Samsung visa upp sin nya skärmteknologi.

Enligt uppgifter till Korea Herald ska Samsung Display stå i begrepp att visa upp en ny typ av tänjbar display, som både ska gå att sträcka ut, vika och rulla ihop.

Publicerad Uppdaterad

Det finns redan i dag flexibla OLED-paneler som kan böjas, men bara åt ett håll. Den nya skärmteknologi som Samsung Display nu sägs vara på väg att visa upp ska gå att böja och sträcka ut åt alla håll. Därmed ska det till exempel vara möjligt att vika eller rulla ihop en skärm baserad på den nya tekniken. Enligt Korea Herald är det i samband med Information Display-mässan, som äger rum i Los Angeles mellan tisdag och torsdag den här veckan, som skärmen ska visas upp. 

9,1-tumsskärm

Den skärm som Samsung påstås visa upp ska vara 9,1 tum stor och kommer att kunna böjas på alla ledder upp till 12 millimeter. Därmed skulle skärmen till exempel kunna användas i både smartphones och mängder av olika typer av wearable tech-enheter. Enligt en talesperson för Samsung ska teknologin ännu befinna sig i sin linda. Det lär alltså dröja ett tag innan vi får se de tänjbara skärmarna i konsumentelektronik på butikshyllorna. 

Källa