Byter fokus

Samsung pratar Galaxy S8

Ny design, bättre kamera och en förbättrad artificiell intelligens är några Galaxy S8-detaljer som nu har bekräftats av Samsung.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Galaxy S8 kommer att ha en ny design, bättre kamera och en förbättrad tjänst för artificiell intelligens, det säger Samsung Mobilkommunikationschef Lee Kyeong-tae till Wall Street Journal. 

Ny design och förbättrad kamera är inga revolutionerande nyheter när det kommer till uppföljare av tidigare modeller, mer intressant då är uttalandet om artificiell intelligens. Det är den senaste heta trenden i mobilvärlden, vilket inte minst märktes på Googles presentation av företagets senaste, och helt egen designade, mobiltelefonserie Pixel. Frågan uttalandet väcker är om Samsung planerar att göra en egen assistent som är tänkt att användas istället för Googles eller om den artificiella intelligensen mer används i Samsung-specifika appar i mobilen. 

Enligt Swedroid så ligger uttalandet hand i hand med det tidigare ryktet om att Samsung ska leverera en ny virtuell assistent, och att företagets uppköp av AI-utvecklaren Viv Labs ytterligare understryker det. Ryktena hittills har antytt att den nya assistenten kommer att fungera som Apples Siri och Google Assistant, men frågan är vad Google tycker om det och hur det påverkar samarbetet mellan de två företagen. 

Källa