Släpps i USA på fredag

Samsung rabatterar ett första skärmbyte för Galaxy Fold i USA

Samsung väljer både hängslen, livrem och fallskärm när man lanserar sin böjbara telefon Galaxy Fold i USA på fredag.

Publicerad Uppdaterad

Ja, du känner förmodligen till bakgrunden redan: Samsungs böjbara Galaxy Fold visade sig gå sönder alldeles för lätt och den koreanska elektronikjätten ställde in lanseringen som skulle ha skett i våras. Under sommaren har man jobbat intensivt med konstruktionen för att göra telefonen mer robust. Och även om den i sitt nya och förbättrade utförande blivit långt mer tålig så är det fortfarande en ganska bräcklig produkt. Av den anledningen tar man inga risker när telefonen lanseras i USA på fredag. Utöver att telefonen är försedd med mängder av varningstexter och förmaningar, så är det inte bara att beställa hem ett exemplar och latja loss. Nej, man måste besöka en butik för att hämta ut den, och där får man dessutom en personlig genomgång av hur man ska ta hand om telefonen. Dessutom kommer kunderna att få ett speciellt telefonnummer som de kan ringa om de undrar över något och behöver support snabbt. 

”Billigt” skärmbyte

Det verkar dessutom nästan som om Samsung förväntar sig att det ska bli krångel med skärmarna, för man har även meddelat att de amerikanska kunderna kommer att erbjudas en engångsmöjlighet att byta ut skärmen på telefonen till ett kraftigt rabatterat pris, närmare bestämt motsvarande 1 450 kronor. Med tanke på hur stor och avancerad skärmen är så får det väl onekligen betraktas som ett ganska bra pris, även om det förstås är synd att en dylik kampanj ska behövas. Bland de varningar som medföljer telefonen vid leveransen nämns bland annat att man inte ska placera några objekt på skärmen, att man inte ska trycka hårda eller vassa objekt mot skärmen, att man inte ska plocka bort skyddslagret på skärmen eller klistra på någon egen skyddsfilm samt att man ska hålla avståndet till föremål som påverkas av magnetism. 

Ingen svensk lansering

När Galaxy Fold först förbereddes för lansering var Sverige ett av de länder som var inluderade. Det gjorde att bland annat vi på Mobil fick titta närmare på telefonen och att Samsung började ta emot intresseanmälningar från svenska kunder. Från och med den 26 april i år skulle Samsung och Tele2 som man samarbetade med på operatörssidan ta emot reservationer. När nu Samsung återlanserar telefonen Galaxy Fold är vi i Sverige inte aktuella. Istället handlar det om en mer begränsad lansering och de länder som är aktuella är förutom Sydkorea även Frankrike, Tyskland, Singapore, Storbritannien och USA.

Källa