Annons

Strömsparfunktion

Samsung sänker upplösningen på S7

I betan av Android 7.0 till Samsung Galaxy S7 har det dykt upp en ny inställning med intressant default-värde.

Publicerad Uppdaterad

Det här med mobilskärmar börjar bli mer och mer som med Hi-Fi. Dels finns det de för vilket endast det bästa är gott nog, dels de som tycker att allt över 1080p på en mobilskärm är poänglöst skryt i stil med guldpläterade kabelkontakter till högtalarna.

Tillhör du de senare och har en Samsung Galaxy S7 har du något att glädjas åt i nästa systemuppdatering. I den beta som finns ute av Android 7.0 till Galaxy S7 (och S7 Edge) finns nämligen en inställning som låter dig växla skärmupplösningen mellan 2560 x 1440, 1920 x 1080 och 1280 x 720 pixel. Intressant nog är den också förinställd på mellanläget, alltså lägre skärmupplösning än vad S7 kör i dag.

Syftet med inställningen är att spara batteritid. Med lägre upplösning drar visserligen skärmen i sig lika mycket ström, men grafikprocessorn har färre pixlar att skyffla, så särskilt om du spelar spel eller tittar på film borde du kunna få viss förbättring av batteritiden. Vi ska dock säga att när vi testade motsvarande funktion i Huawei P9 lyckades vi inte mäta någon förbättring.

Att Samsung sänker upplösningen på skärmen som standard är naturligtvis kontroversiellt, och vi misstänker att just den inställningen inte överlever betastadiet.

På Android Central finns det GIF-animationer som visar upplösningen i de olika lägena, där visas även bilder på en annan intressant inställning för att skala visningen på skärmen.

Källa