Bärbar smart-tv

Samsung sägs jobba på ny version av jätteplattan Galaxy View

Hösten 2015 släppte Samsung en galet stor surfplatta på hela 18,4 tum kallad Galaxy View. Succén uteblev, men av någon anledning ska man enligt färska uppgifter vara på gång med en ny variant på samma tema.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs Galaxy View väckte så klart en hel del uppmärksamhet när den dök upp 2015, primärt av den enkla anledningen att den var iögonfallande stor. En ”surfplatta” på 18,4 tum gör utan tvekan ett näst intill vulgärt uttryck. Enheten (det känns till och med fel att använda ordet ”enhet” i sammanhanget) hade en åttakärnig Exynos-processor på 1,6 GHz, 2 GB arbetsminne, en kamera på 2,1(!) megapixlar och ett batteri på 5 700 mAh. Inga direkt hårresande specifikationer ens för tre år sedan, och vikten på 2,65 kilo gjorde den dessutom rätt otymplig. Att försäljningssuccén uteblev var mer eller mindre väntat och många såg nog produkten som lite av en gimmick. Vi på Mobil var inte heller helt övertygade när vi testade den

Nu aningen mer kompakt

Men av någon outgrundlig anledning sägs Samsung nu vara på gång med ytterligare en Galaxy View. Uppföljaren ska enligt uppgifter från källor med insyn i saken vara ”aningen mer kompakt och praktisk”. Det innebär bland annat att skärmytan reducerats en smula till 17,5 tum, och vi antar att plattan också är betydligt lättare än föregångaren. Det ska dock fortfarande handla om en skärm med 1080p-upplösning. Det känns onekligen snålt i sammanhanget, dels med tanke på skärmstorleken, dels med tanke på att det faktiskt är år 2018. Dessutom sägs plattan komma med bara 3 GB arbetsminne. Några närmare detaljer eller uppgifter om planerat lanseringsdatum finns i nuläget inte. 

Källa