Samsungs försäljning

Samsung säljer fler Galaxy S20 Ultra än beräknat

Samsung har felberäknat vilken modell i S20-serien som skulle bli populärast och får därför planera om.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs beräkningar för försäljningen av den nya Galaxy S20-serien har blivit lite kantstött av Coronaviruset. Dels har deras beräkningar de senaste åren varit lite felaktiga när det gäller vilken modell som sålt mest, men deras totala försäljning har också minskat sedan S5-serien som var deras mest sålda modell hittills (40 miljoner enheter). Under 2019 såldes enligt uppgifter 36 miljoner enheter från S10-serien. 

Förra året hade de också räknat med att Galaxy S10, den enklaste modellen i serien skulle vara den modell som sålde bäst, men det visade sig att Galaxy S10 Plus var den som hamnade i flest varukorgar.  Hittills i år har Samsung enligt marknadsbedömmare sålt fler Galaxy S20 Ultra än vad de räknat med, då Samsungs egen beräkning var att S20 Plus var den som skulle sälja mest. Förbeställningarna ska dock visa att över 50 procent av de sålda enheterna hittills är S20 Ultra. Den här fördelningen ska enligt uppgift ha gjort att Samsung nu beställt fler 108-megapixelssensorer. 

Enligt källor ska Samsung också ha minskat sina beställningar på komponenter till S20-serien vilket tyder på att de säljer sämre än beräknat, då rimligen med anledning av Coronavirusets framfart. Tidigare uppgifter har pekat på att smartphoneförsäljningen i Kina till exempel under första kvartalet i år rasat med 50 procent med anledning av Corona.

På Mobil har vi testat Samsung Galaxy S20 Ultra, men Samsung har ännu inte gjort de andra två S20-modellerna tilgänliga för test. Alla tre mobilerna finns dock tillgängliga att köpa i Sverige sedan den 13 mars.

Källa