Hoppar på tåget först nu

Samsung satsar på forskningscenter för AI

Den koreanska elektronikjätten Samsung har inte omfamnat företeelsen med artificiell intelligens i samma omfattning som många av sina konkurrenter. Men nu aviserar man att ett forskningscenter med inriktning på AI är på gång.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs planer på området artificiell intelligens är ganska vaga. Och dessutom kommer uppgifterna om ett nytt AI-foskningscenter som en del i beskeden om förändringar på ledningssidan av företaget. Men det ska handla om ett gemensamt forskningscenter för divisionerna för konsumentelektronik och mobilprodukter. Några närmare uppgifter om vad man tänkt jobba med bjuder Samsung inte på, utan det återstår att se. 

Ska bli snabbare

Samsung har inte haft lika storvulna ambitioner på området som sina konkurrenter så här långt. Man har förvisso nosat på företeelsen en del, inte minst när det gäller områden som självkörande bilar och artificiell bildidentifiering, men rent generellt är man ganska sena på bollen. De övergripande förändringarna på Samsung ska dock vara resultatet av att man vill bli ”snabbare på att svara på marknadsförändringar”. Det är i nuläget oklart var det nya forskningscentret ska finnas och hur stort det blir. 

Källa