https://www.mobil.se/nyheter/samsung-skrotar-galaxy-j-serien
566857
Nyheter
Nu är det A-serien som gäller för hela slanten

Samsung skrotar Galaxy J-serien

Samsung kommer även fortsättningsvis att släppa lite mer prismässigt överkomliga smartphones, men inte under namnet Galaxy J.

Det är Samsung Malaysia som nu har publicerat ett videoklipp där man förklarar att Galaxy J-serien går i graven och istället uppgår i Galaxy A-serien. Beskedet var i någon mån väntat, då Samsung utöver sina nya flaggskeppstelefoner enbart har släppt telefoner i just A- och M-serien under året. Galaxy A-serien påminner till stora delar om M-serien, men den senare bjuder även på mycket enkla telefoner som bara finns i vissa delar av världen. Ytterligare en anledning till att man lägger ned Galaxy J-serien är sannolikt att den inte gått så bra i stora delar av världen, och att A-serien haft ett bättre rykte. 

Tycks överge instegssgementet

Förändringen innebär med största sannolikhet att Samsung lägger ned satsningarna på instegsmodeller på marknader som Europa och USA, där man istället satsar på att sälja Galaxy A-modellerna, som är att betrakta som mellansegmentstelefoner. Fokuset för Galaxy A-serien ligger på lång batteritid, snabbladdning, lösningar med flera kamerasensorer och fingeravtrycksläsare inbyggda i skärmen. Hittills i år har Samsung släppt fem Galaxy A-enheter, men tre nya telefoner i serien förväntas offentliggöras i samband med ett event i morgon.

Annons