Nederländerna

Samsung stämda för bristande uppdateringar

En konsumentorganisation i Nederländerna har tagit Samsung inför rätta för uteblivna uppdateringar av deras Androidmobiler.

Publicerad:

20 jan 2016 - 10:45

Uppdaterad:

20 jan 2016 - 10:45

Det är Consumentenbond, en icke vinstdrivande konsumentorganisation som granskat Samsungs mobiltelefoner och kommit fram till att 82 procent av de sålda modellerna har slutat uppdateras efter två år. Organisationen stämmer nu samsung och kräver att Samsung vid köp lämnar information om hur länge telefonerna kommer att få system- och säkerhetsuppdateringar, och att detta ska vara under minst två års tid.

Å ena sidan är det ett otyg att man lämnar billigare mobilmodeller nästan helt utan uppdateringar, å andra sidan är det ett högt krav Consumentenbond ställer, då en mobil kan säljas i upp till två år efter lansering innebär det i praktiken att man vill se fyra års support på uppdateringar.

Consumentenbond vill att samtliga mobiltillverkare ska hålla samma höga standard, men man har valt ut Samsung för att de är oomtvistat störst på den nederländska mobilmarknaden. om organisationen vinner stämningen kan det leda till krav på att liknande regler ska införas för hela EU.

.

.

 

.