Ännu en biometrisk autentiseringsmetod

Samsung tar patent på lösenord via handflatan

Glömt bort lösenordet? Jamen, det är ju bara att skanna av handflatan med mobilen så är saken biff. Låter det långsökt? Inte om du frågar Samsung, som nu tagit patent på just en sådan lösning.

Publicerad:

4 dec 2017 - 15:00

Uppdaterad:

4 dec 2017 - 15:23

Att hålla på med återställning och allsköns annat krångel bara föra att man glömt bort lösenordet, ska det verkligen vara nödvändigt? Så lär tankegångarna ha gått hos Samsung när man utvecklade den nya metod för lösenord via handflatan som man nu tagit patent på. Varför just handflatan? Javars, den är faktiskt ett sätt att säkerställa att rätt person får lösenordsuppgiften, då handflatan har en unik uppsättning linjer för varje enskild person. 

Ger ledtråd till lösenordet

Användaren scannar alltså in en bild av sin handflata, som sedan ligger till grund för autentiseringsprocessen, som sker via telefonens bakkamera. Är det rätt handflata som visas så framträder en ledtråd kring vilket lösenordet är projicerat mot bilden av handflatan. Bokstäverna är förvrängda på ett sätt som inte är helt olikt bokstäverna vid en så kallad CAPTCHA. Detta för att ingen ska råka se lösenordsledtråden genom att bara snegla snabbt på skärmen. Huruvida teknologin letar sig ut i någon produkt är förstås för tidigit att säga. 

.

.

408180951112_10155772981641113

.