https://www.mobil.se/nyheter/samsung-tar-patent-pa-bojbar-telefon-som-kan-baras-runt-handleden
566719
Nyheter
Påminner en hel del om ZTE-klockan Nubia Alpha

Samsung tar patent på böjbar telefon som kan bäras runt handleden

Rendering baserad på patentet gjord av Let's Go Digital
Den nederländska sajten Let's Go Digital har uppmärksammat ett färskt patent som Samsung tilldelats för en smartphone som kan rullas runt handleden och bäras som en smartwatch.

Vi har sett ett liknande koncept alldeles nyligen, då kinesiska Nubia, före detta dotterbolag till ZTE, visade upp en prototyp på sin smartwatch Nubia Alpha i samband med Mobile World Congress i Barcelona. Den enheten kan dock betraktas som just en smartwatch med vissa telefonfunktioner. Samsungs färska patent rör en enhet som snarare är en fullfjädrad smartphone, men som kan rullas runt handleden och bäras som en smartwatch. Enheten böjs med andra ord vertikalt, istället för horisontellt som exempelvis Galaxy Fold böjs. Det handlar således om en mycket avlång telefon. Enheten kommer automatiskt att sträva efter att rulla ut sig till smartphoneformat,men kan låsas i smartwatchläget med hjälp av en speciell låsmekanism. 

Anpassar sig automatiskt

Telefonens mjukvara ska göra att innehållet på skärmen anpassar sig med automatik till det läge som telefonen för tillfället används i. Enheten som beskrivs i dokumentet har även en skärmbaserad fingeravtrycksläsare, en dubbelkamera på bakstycket och något som ser ut att vara dubbla selfiekameror (alternativt en sensor för djupmätning). Det är som alltid när det gäller patent högst oklart huruvida Samsung har för avsikt att göra verklighet av konceptet. Men att Samsung har två ytterligare böjbara telefoner på gång efter Galaxy Fold kom det uppgifter om så sent som för bara några dagar sedan. Och kanske kan det här vara en av dem. 

Ämnen