Får ny mjukvara, nya funktioner

Samsung uppdaterar sina klockor Galaxy Watch, Gear S3 och Gear Sport

En uppdatering är på väg ut till Samsungs smarta klockor, såväl nya som de som är flera år gamla.

Publicerad Uppdaterad

Mjukvaruuppdateringen som Samsung nu börjat skicka ut innebär att klockorna får en hel del nya och uppdaterade funktioner samt att gränssnittet One UI gör entré i klockorna. När vi söker efter en uppdatering i den Galaxy Watch vi har finns ingen uppdatering tillgänglig, men rådet från Samsung är att regelbundet titta efter uppdateringar så ska de dyka upp när de finns tillgängliga. Uppdateringen ger klockan Tizen version 4.0.0.4 och introducerar One UI 1.0 i klockan, samma gränssnitt som i Watch Active.

Finputsat utseende

Bland nyheterna finns en övergripande uppfräschning av gränssnittet vilket märks på till exempel ikonerna som fått nytt utseende. Dessutom ska det finnas nya urtavlor att ladda ner, en förbättrad snabbvisning för bättre översikt, förenklade inställningar och bättre hantering av bakgrundsappar för optimerad batterihantering.

I Samsung Health finns numera utomhussimning som en egen träningsform och om klockans pulsmätare upptäcker ovanligt hög puls, över en gräns som du som användare själv anger så kan klockan varna. För sömnmätning inkluderar uppdateringen en ny vy med  statistik och jämförelser så du kan se din sömn i jämförelse med andra användare i samma ålder.

Uppdateringen skickas ut via appen Galaxy Wearable i telefonen och det är där du söker efter ny programvara och uppdaterar din klocka när uppdateringen finns tillgänglig. De klockor som får uppdateringen är Galaxy Watch, Gear Sport och den snart tre år gamla Gear S3.

Källa