Köksshopping

Samsung uppgraderar den smarta kylen

Med Smart Hub 2.0 vill Samsung göra kökslivet lite enklare.

Publicerad Uppdaterad

En del av det uppkopplade hemmet som vi tyvärr knappt har fått se här i Sverige är delarna som ingår i det uppkopplade köket. Bland annat Samsung har länge kört med uppkopplade kylskåp, men något större lust att ta dem till Sverige har det inte riktigt funnits.

På CES-mässan i Las Vegas presenterar nu Samsung Smart Hub 2.0 för just uppkopplade kylskåp. Kylskåpen i sig kommer i mer eller mindre alla utföranden du kan önska dig och utöver uppdaterat gränssnitt handlar den nya versionen av systemet om enkelhet.

Huvudpunkten är att du ska kunna använda Samsung pay med enheterna, åtminstone i Sydkorea. Det tillsammans med inbyggda shoppingtjänster ska göra inhandlingen av mat till en betydligt smidigare upplevelse än vad det är idag (vi tänker såklart genast på en kombination med det smarta dörrlåset Glue och deras pilotprojekt med in home delivery för att få matkassen levererad direkt till kylen).

Utöver shopping finns även Spotify, Iheartradio och liknande tjänster inbyggt för underhållningen. Det hela kontrolleras via en 21,5 tum stor pekskärm på kylen, där du även kan skapa profiler för alla familjemedlemmar, gör anteckningar och liknande. 

Nu hoppas vi bara på att Samsung tar sitt förnuft till fånga och börjar sälja sina smarta kylskåp även här i Sverige.