Mobilchefen DJ Koh i intervju

Samsung: Vikbar mobil kan presenteras i november

Det är allmänt känt sedan tidigare att Samsung har en smartphone med vikbar skärm på gång. Hittills har den rådande uppfattningen varit att enheten kommer att presenteras i samband med CES-mässan i Las Vegas i januari. Men nu hävdar Samsungs mobilchef DJ Koh att telefonen rent av kan komma att presenteras redan i november.

Publicerad Uppdaterad

Det är i en intervju med CNBC som Samsungs mobilchef DJ Koh hävdar att den telefon med vikbar skärm som man har på gång mycket väl kan komma att offentliggöras långt innan årsskiftet, närmare bestämt i samband med Samsungs utvecklarkonferens i San Francisco i november. Koh kommer inte med några närmare detaljer kring enheten, annat än att den kommer att kunna användas även när den är i ihopfälld. Det innebär med andra ord att telefonen antingen har skärmarna (eller skärmen, om man så hellre vill) på utsidan, eller att det finns en tredje (eller andra, om man så hellre vill) skärm på frontstycket. Enligt Koh ska det mesta gå att göra med telefonen i hopfällt läge, medan vissa saker ska kräva att man öppnar den.

Komplicerad process

Koh medger även i intervjun att utvecklingsarbetet med telefonen varit ”komplicerat”, men hävdar att man nu i princip rätat ut alla frågetecken och tagit sig över de hinder som tidigare funnits. Med tanke på de nya uppgifterna om november som potentiell presentationstidpunkt så kan Samsung trots allt bli först med en telefon med vikbar skärm. Konkurrenter som LG och Huawei har påståtts ha liknande produkter på gång, och det har förekommit uppgifter om att de kanske skulle kunna hinna före Samsung. Väldigt lite är känt om detaljerna kring Samsungs vikbara telefon och den som vill veta mer lär sannolikt få vänta in Samsungs utvecklarkonferens. 

Källa