Galaxy A3, Galaxy A5

Samsungs billigare metallmobiler officiella

Samsung har lanserar sin nya A-serie med metallmobiler officiellt i Kina.

Publicerad Uppdaterad

Med Galaxy Alpha visade Samsung för första gången på länge att de faktiskt kan göra mobiler som inte bara känns plastiga utan faktiskt osar lite kvalitetskänsla. Nu lanserar man A-serien, där man dessutom visar att de kan göra det till en rimlig prislapp.

Vi talar om mellanpristelefoner här, en svår nisch att sälja i Sverige, och Galaxy A5 och A3 säljs inte heller här i första skedet, utan i Kina där konsumenterna är mer priskänsliga.

Skärmen är den främsta skillnaden på modellerna, där Galaxy A5 har en 5-tumsskärm med upplösningen 1280 x 720 pixel, medan Galaxy A3 får nöja sig med 4,5 tum och 960 x 540 pixel. Bägge modellerna har ett ospecificerat chipset med fyrkärnig 1,2 GHz-processor, gissningsvis Snapdragon 400. Den större modellen har 13-megapixelkamera medan den mindre får nöja sig med 8 megapixel, men bägge modellerna har en framkamera för selfies på 5 megapixel. A3 har en gigabyte RAM-minne medan A5 har två, men bägge har 16 GB lagringsutrymme och till skillnad från Galaxy Alpha har de även plats för minneskort.

Det rör sig också om tunna mobiler, med 6,7 mm är Galaxy A5 jämte Galaxy Alpha Samsungs tunnaste mobil hittills, medan Galaxy A3 är 6,9 mm tjock.

Källa