Bjässe i mellansegmentet

Samsungs Galaxy A70 får en enorm skärm på hela 6,7 tum

Samsung har nu offentliggjort en ny telefon i mellansegmentet i form av Galaxy A70. Och det mest iögonfallande är förstås skärmen, som med sina 6,7 tum är att klassa som minst sagt rejäl.

Publicerad Uppdaterad

En 6,7-tums Super AMOLED-skärm med sensorpanel av typen Infinity-U. Det är vad man får om man köper Samsungs nya mellansegements-enhet Galaxy A70. Det är onekligen en stor telefon vi snackar om här, och som jämförelse kan man till exempel ta Galaxy Note 9 eller Galaxy S10 Plus som båda harskärmar på 6,4 tum. Eller varför inte Iphone XS Max, vars skärm mäter 6,5 tum? Faktum är att det handlar om den största Galaxy A-skärmen någonsin. Upplösningen ligger på 1 080 x  2 400 pixlar. Nu är den här telefonen förstås mer än bara en enorm skärm, även om det onekligen är det mest intressanta med den. I övrigt är den rustad med en åttakärnig processor som Samsung ännu inte avslöjat några närmare detaljer om, 6 eller 8 GB arbetsminne, 128 GB internet lagringsutrymme och ett batteri med en kapacitet på hela 4 500 mAh (något som lär behövas med till följd av den stora skärmen). 

Trippelkamera baktill

Slefiekameran på telefonen är en intressant histora också, då den har en upplösning på hela 32 megapixlar. Därmed skåpar den ut de flesta andra telefoner just när det gäller den biten. På bakstycket finns en trippelkamera bestående av en huvudkamera på 32 megapixlar, en lins för ultravidvinkelbilder och en djupsensor. Telefonen får även ansiktsbaserad autentisering och en fingeravtrycksläsare monterad under skärmglaset. Vilka marknader telefonen blir aktuell för och vad den kommer att kosta förväntas Samsung meddela först i samband med sitt stora Galaxy A-event den 10 april. 

Källa