Galaxy Tab S4

Samsungs nästa surfplatta får extrastort batteri

Sajten SamMobile säger sig ha fått tag på de kompletta specifikationerna på Samsungs kommande surfplatta Tab S4.

Publicerad Uppdaterad

När det kommer till mer ambitiösa surfplattor med Android, till skillnad från budgetalternativ, råder det viss stiltje. Huawei satsar i alla fall med sin Mediapad M5, och Samsung ser ut att göra det samma med en ny Tab S som väntas släppas i samband med IFA-mässan i början av september.

Nu har sajten Sammobile kommit över specifikationerna för Galaxy Tab S4, och det som framför allt sticker ut är ett ovanligt stort batteri på 7300 mAh. Som jämförelse har Tab S3 6000 mAh batteri. Skärmen ser annars ut att bli likvärdig med föregångaren, det vill säga en utmärkt Super Amoledskärm på 10,5 tum med upplösningen 2560 x 1600 pixel. Chipsetet ska vara förra årets toppmodell Snapdragon 835, som visserligen är långsammare än årets Snapdragon 845, men snabbare än något du finner i någon annan Androidplatta.

Plattan ska också vara försedd med 4 GB arbetsminne och 64 GB lagring, men väntas sakna fingeravtrycksläsare. I stället sägs Samsung förlita sig på en irisskanner för biometrisk upplåsning av plattan. Samsung Galaxy Tab S4 ska vara försedd med den just nu senaste Androidversionen 8.1 Oreo.

Källa