Samsung Galaxy S6 Edge

Samsungs problem med produktion av böjt glas

Långsam produktion och dålig avkastning har fått Samsung att se sig om efter andra underleverantörer av böjt glas till Galaxy S6 Edge.

Publicerad Uppdaterad

Vi tänker inte förneka att vi tycker att Samsung Galaxy S6 Edge med sitt böjda glas är riktigt läcker, men frågan är om den är värd de extra 1500 kronorna. En rapport från Technews.tw säger sig ha information om vad det är som gör telefonen så mycket dyrare.

Enligt denna rapport är processen för att göra det böjda glaset inte helt problemfri. Glaset hettas upp till 800 grader, böjs i en form, och poleras sedan. Enligt Technews.tw tar bara poleringsprocessen Samsungs underleverantör 40 minuter att utföra, och avkastningen är så låg som 50 procent. Det innebär att hälften av alla glas som tillverkas måste kasseras. Detta ger ett pris per glas på cirka 25 dollar, cirka 220 kronor. Detta kan jämföras med drygt tre dollar, 26 kronor för ett vanligt platt glas.

På grund av den låga avkastningen räknar man nu med att bara hinna producera 6 miljoner S6 Edge-glas under andra kvartalet, i stället för 8 miljoner som ursprungligen planerat. Samsung sägs därför nu vara på jakt efter fler underleverantörer som kan tillverka det böjda glaset för att höja produktionstakten.

Källa