Annons

Identifiera flingpaket

Shazam genom kameran

Från att identifiera musik via mikrofonen till att känna igen objekt genom kameran, Shazam vill informera dig om det din mobil ser.

Publicerad Uppdaterad

Rich Riley, VD för Shazam, berättar i en intervju med Reuters att företaget vill tillåta användare att identifiera saker utöver musik. För att få ihop medlen till expanderingen har företaget samlat ihop 30 miljoner dollar från ett flertal okända miljardärer och finansiella institut. Nästa steg är att identifiera verkliga objekt med hjälp av kameran, menar Riley.

Att företaget expanderar utanför musiken kommer inte som en stor överraskning. Identifiering av objekt finns på marknaden för förstärkt verklighet (Augmented Reality) men det har inte slagit igenom i stor skala. Layar är en applikation som använder sig av förstärkt verklighet men tekniken kräver att man skannar QR-koder eller produkter med specifika loggor. Riley gav liknande exempel som att känna igen ett paket med flingor för att få inforrmation om näring eller dvd-fodral för att köpa musiken till en film. Men Shazam är redan ett etablerat företag vilket bör göra det lättare för dem att ta sig in på marknaden och få stöd för sin mjukvara.