Stor osäkerhet kring Wi-Fi 6 i Iphone 15

Skakig framtid för Iphones Wi-Fi 6-stöd

Ett flertal källor släpper information om att Apple verkar ha problem med Wi-Fi-stödet i Iphone 15.

Publicerad Uppdaterad

Flera källor kommer nu med läckt information som kan tyda på att Apple kommer att göra en rad förändringar för Wi-Fi-stödet i de kommande Iphone 15.

Tidigare har Apples planer uppgetts vara att utveckla och använda en egen krets för bland annat trådlösa nätverk. Nu har dock läckaren och analytikern Ming-Chi Kuo gått ut med att Apple har lagt planerna på en egen krets på is för att koncentrera sig på utvecklingen av systemkretsar på 3nm. Därför uppges man istället förlita sig på kretsar från Broadcom för de kommande Iphone-modellerna.

Samtidigt har det dykt upp vad som påstås vara interna utvecklingsdokument, som gör gällande att avsikten är att differentiera de olika modellernas trådlösa nätverk. Enligt dokumenten kan det bli så att enbart Iphone 15 Pro-modellerna kommer att få den senaste Wi-Fi 6E-standarden, medan icke-Pro-modellerna får den äldre versionen Wi-Fi 6. Det skulle i så fall bli ytterligare ett steg i företagets arbete med att göra större skillnad mellan vanliga Iphone-modeller och Iphone Pro-modeller.

Källa