Annons

Från mobilen till riktigt papper

Skicka riktigt vykort direkt från mobilen

Det finns flera olika tjänster som gör att du kan ta en bild från mobilen och skicka den som ett riktigt vykort, direkt från mobilen, så att kortet med brevbärarens hjälp dyker upp direkt i mottagarens brevlåda.

Är du ute i sista stund eller bara känner dig lite bekväm så är vykort direkt från mobilen ett smidigt val. Du slipper köpa vykort och frimärke samt jaga efter en brevlåda för att posta vykortet. Utöver att skicka ditt eget foto som motiv kan du även välja bland flera färdiga motiv och tjänsterna är tillgängliga både för Iphone- och Android-användare. Mest populära tjänsten är den som heter Riktiga Vykort från Postnord, men alternativ är till exempel Cardly.

Vykort du skickar med appen Riktiga Vykort kan vara i flera olika storlekar och du kan skicka till Sverige, eller till resten av världen. Ett vykort i A5-format kostar 19 kronor och ett större, i A4 vilket ger ett riktigt maffigt intryck, kostar 29 kronor. Priset är detsamam oavsett om du skickar till Sverige eller till något annat land världen över, vilket gör att just vykort till utlandet kan bli extra prisvärt. Att skicka vykort från mobilen kan vara ett smidigt sätt när du själv är på semester, eller varför inte för att skicka julkort, påskhälningar eller bara låta någon veta att du tänker på dem. Vykort i brevlådan blir ju allt ovanligare, så möjligheterna för dig att göra intryck är goda. I appen kan du enkelt ange mottagarens adress, eller söka efter namnet direkt i hitta.se som är integrerat i appen.

Vykortet skickas från Sverige, så det blir inte lika personligt som om du skrivit själv med din egen handstil och du får ingen stämpel från resmålet, men det du vinner är ju att det är ett smidigt sätt att faktiskt få vykortet skickat. Du betalar i appen antingen via Swish eller med betalkort.

Appen Riktiga Vykort finns att ladda ner för både Iphone och Android.