Skype till Iphone imorgon

Programmet Skype kommer att släppas för Iphone och Ipod Touch imorgon. Ska man ringa röstsamtal via Skype är det Wlan som gäller.

Publicerad Uppdaterad

Skype för Iphone har stöd för både röstsamtal förmedlat som datatrafik och vanlig chatt. Den sms-funktion som nyligen introducerades för Windows Mobile-versionen av Skype finns inte med när Skype lanserar för enheter med operativssystem från Apple, enligt webbplatsen Cnet.

När det gäller röstsamtal finns ingen skillnad när det gäller uppkoppling mellan Iphone och Ipod Touch, i båda fallen krävs det att man har tillgång till ett trådlöst nätverk för att kunna ringa eller ta emot samtal, datauppkoppling via det vanliga mobilnätet kan inte användas. Om man har en Ipod Touch krävs också ett headset med mikrofon för röstsamtal. Att chatta fungerar dock även med mobil uppkoppling.

Iphone-klienten ska också innehålla en del funktioner som inte finns i andra versioner. Till exempel ska man kunna starta ett trepartssamtal om man blir uppringd av någon under ett pågående samtal. Att själv inleda ett trepartssamtal ska inte vara möjligt.

Skype för Iphone ska dyka upp i App Store under morgondagen.