Nya jaktmarker

Smartklockan Moto 100 officiell – eget system istället för Wear OS

Motorolas nya smartklocka går sin egen väg med nytt OS.

Publicerad Uppdaterad

Motorola har släppt sin nya smartklocka Moto 100, där en av de stora skillnaderna jämfört med tidigare modeller som Moto 360 är att denna nya inte använder Googles Wear OS. Istället har man valt att satsa på ett eget operativsystem – Moto Watch OS – som i korthet bara beskrivs som ett helt nytt strömlinjeformat operativsystem utan någon närmare beskrivning på vad det erbjuder i praktiken. Prioriteringen är hur som helst batteritid, så det tycks vara tillverkarens främsta kritik mot Wear OS. Klockan Moto 100 kommer från bolaget Ebuynow som liknande Motorolas tåliga telefon tillverkad av Bullit Group säljer sin klocka under Motorolas varumärke. Motorola själva släppte Moto 360 år 2015, men när klockan sedan gjorde comeback 2019 var det under bolaget Ebuynows vingar.

Boetten på nya Moto 100 är på 42 millimeter med en lcd-skärm på 1,3 tum. Batteriet är på 355 mAh och kan laddas från 0 till 100 procent på 60 minuter, och enligt Motorola ska en full laddning räcka för upp till två veckors användande.

För tillfället finns det bara en Android-app för användning tillsammans med Motorola Moto 100, men det ska komma en app även för Ios i december. I dagsläget säljs klockan enbart i USA, Kanada och Storbritannien och en bredare lansering i fler länder verkar inte aktuell i dagsläget.