Samsung

Snabbinställningar försvinner från Galaxy S6

Mjukvaruproblem i Samsung Galaxy S6 gör att bland annat snabbt byte till 3G försvinner från användares mobiltelefoner.

Publicerad Uppdaterad

Det har rapporterats på både forum och Twitter om snabbinställningar som försvinner från personers Galaxy S6 och S6 Edge. Det är en av de mer använda funktionerna i våra smarta telefoner idag och problemet tas bland annat upp på Swedroid och xda. Där rapporterar ett flertal personer liknande besvär.

Vi kontaktade Samsungs support i Sverige som bekräftade uppgifterna, samt att det var ett mjukvarufel. De säger att en uppdatering som ska lösa problemet är på väg. Exakt hur lång tid det kan ta innan uppdateringen kommer är osäkert. Men supporten menar att såvida inga större problem kommer så borde den rulla ut inom de närmsta dagarna.

För de som lider av problemet och inte vill vänta på uppdateringen menar Samsungs arabiska twitterkonto att man kan göra en backup och fabriksåterställa telefonen. Känner du att du har bråttom går det definitivt, men de utan erfarenhet av att skapa backup och som inte är i absolut behov av funktionen rekommenderar vi att vänta tills vi hör mer om när uppdateringen kan komma.