10 469 poäng i Multi-Core

Snapdragon 855 dyker upp på Geekbench

Qualcomms kommande toppchipp Snapdragon 855 har dykt upp i ett test på Geekbench, där det får hyfsat fina siffror med bland annat 10 469 poäng i Multi-Core.

Publicerad Uppdaterad

I år var det Snapdragon 845 som huserade under skalet på de flesta Android-flaggskeppen i världen, Samsungs och Huaweis undantagna, och allt talar för att Snapdragon 855 blir nästa års standardchipp i high-end-sammanhang. Ett offentliggörande av chippet väntas komma någon gång framåt årsskiftet, och till dess kan vi bara spekulera i prestandan. Nu har dock ett nytt Qualcomm-chipp med kodnamnet ”msmnile” dykt upp på benchmarkingsajten Geekbench, och med tanke på att resultaten är betydligt bättre än vad tidigare chipp från Qualcomm presterat, så talar det mesta för att det handlar om just Snapdragon 855. 

I trakterna av Apples A11 Bionic

Man ska förstås inte dra allt för stora växlar på benchmarkingtester, och det är som sagt fortfarande långt kvar till dess att chippet ska offentliggöras. Men om Geekbench-siffrorna nu verkligen säger något om Snapdragon 855 så är det att chippet tycks ligga i trakterna av Apples A11 Bionic-chipp rent prestandamässigt. Vad gäller single-core så når chippet inte riktigt samma höjder (3 697 jämfört med 4 300) men å andra sidan chippet praktiskt taget på par med A11 Bionic i multi-core, där det rakar ihop 10 469 poäng. Lite extra spännande blir det att se vad Snapdragon 855 kan åstadkomma jämfört med Huaweis nyligen lanserade Kirin 980-chipp. 

Källa