Quick Charge 4-produkter på gång

Snart möjligt att ladda mobilen till hälften på en kvart

Äntligen är det dags för telefoner med Quick Charge 4-teknik.

Qualcomms nya laddningsteknik Quick Charge 4 ska nu till slut göra premiär. Under andra halvan av året kommer de första produkterna med tekniken som gör det möjligt att ladda en normal smartphone till 50 procent på bara en kvart.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan i samband med att man presenterade sin nya Snapdragon 835-processor förra året som Qualcomm avslöjade att den nya laddningstekniken Quick Charge 4 var på gång. Sedan dess har det varit ganska tyst om saken men nu berättar Qualcomm till slut att man är redo att släppa tekniken, och de första produkterna med Quick Charge 4 ska dyka upp på under årets andra halva. 

Snabbladdat

Den nya versionen av Quick Charge ska vara 20 procent snabbare än föregångaren Quick Charge 3. Det betyder att ett smartphonebatteri på 2 750 mAh kan laddas till 50 procent på bara 15 minuter. Det är bland annat då man använder en USB-C-kabel som man möjliggör större mängder ström utan att man riskerar överhettning. Nu har förvisso många moderna mobila enheter batterier med större kapacitet än 2 750 mAh, men det är ändå en väsentlig förbättring av prestandan. 

Inga specifika produkter nämnda

Qualcomm har inte namngivit någon enhet som kommer att vara rustad med den nya laddningstekniken, men föregångaren Quick Charge 3 sitter bland annat i telefoner från Motorola, HTC och Sony. Sannolikt kommer modeller från just de tillverkarna även att vara utrustade med den nya versionen. 

Källa