Förtydligande från företaget

Sony arbetar med ny hemskärmsapp

En Sonyanställd har förtydligat varför man slutar utveckla Xperia Home.

Publicerad Uppdaterad

Förra veckan rapporterade vi att Sony lägger ner sin hemskärmsapp Xperia Home. Detta efter att de som betatestar nya versioner av appen fått veta att nästa version av appen blir den sista, varpå man bara kommer att göra underhållsarbete och säkerhetsuppdateringar vid behov.

Detta ledde till spekulationer om vad Sony egentligen hade för framtidsplaner. Nu kan de spekulationerna lugna ner sig en smula efter att en person i utvecklingsteamet bakom Xperia Home uttalat sig. Enligt Erika Prymus avslutas utvecklingen av Xperia Home på grund av att man har en ny hemskärmsapp på gång. Det ser alltså varken ut som att Sony planerar att lägga ner mobilutvecklingen inom kort eller satsa på Android One och ett standardsystem i framtiden.

Sony berättar inte varför de väljer att starta på ny kula, men när vi intervjuade dem om deras programutveckling för ett år sedan berättade de att Sonys system i grund och botten är detsamma som utvecklats sedan Xperia X10 år 2010. Antingen finns det något i koden som är svårt att anpassa till någon central ny funktion, såsom geststyrning av användargränssnittet, eller så finns det helt enkelt så mycket inaktuell kod att det enklaste sättet att bli av med den är att börja om från noll.

Källa