https://www.mobil.se/nyheter/sony-har-offentliggjort-sin-nya-telefon-xperia-xa2-plus
565572
Ny bjässe i mellansegmentet

Sony har offentliggjort sin nya telefon Xperia XA2 Plus

Sony har presenterat en ny smartphone i mellansegmentet. Xperia XA2 Plus är namnet på enheten, som man ännu inte avslöjat vare sig pris eller lanseringsplaner för.

Sony Xperia XA2 Plus kommer att släppas till försäljning först i slutet av nästa månad, men har redan nu offentliggjorts. Vilka marknader som telefonen blir aktuell på är oklart, liksom vad den kommer att kosta. Men däremot har Sony avslöjat alla tekniska detaljer kring enheten. 

Stor skärm

Det handlar om en ganska rejäl telefon. Skärmen är av LCD-typ, mäter 6 tum med bildförhållandet 18:9, bjuder på en upplösning på 1 080 x 2 160 pixlar samt är skyddad av Gorilla Glass 5 från Corning. Under skalet sitter en Snapdragon 630-processor från Qualcomm tillsammans med antingen 4 eller 6 GB arbetsminne beroende på modell. Lagringsalternativen ligger på 32 eller 64 GB, men det finns också plats för minneskort om man skulle vilja ha mer utrymme än så. På baksidan hittar man en enkelkamera på 23 megapixlar samt en fingeravtrycksläsare placerad en bit nedanför linsen. Selfiekameran är av vidvinkeltyp och har en upplösning på 8 megapixlar. Enheten kör Android 8.0 Oreo. Pris och tillgänglighet får vi återkomma om.