Uppdatering på gång

Sony har problem med Android 4.4-uppdatering

Uppdaterad 14:58: Efter uppdateringen till Android 4.4 Kitkat har många Sony-användare fått problem. Vi kollade med Sony vad de gör åt saken.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan uppdaterades en rad av Sonys lurar till Android 4.4 Kitkat. Utöver att få ett mer lättdrivet system verkar det däremot ha smugit sig in en del jobbiga buggar med uppdateringen.

Ett av de allvarligaste problemen ska vara att ljudet, både vid ringsignal och samtal, hamnar fel. Istället för att gå ut i högtalaren ruttas det istället om till hörlursuttaget oavsett om det sitter några hörlurar där eller ej. Vi kontaktade Sony i Sverige för att se vad det är som står på.

- Vi är väl medvetna om problemet, hälsar Sony Mobiles svenska kommunikationschef Erik Yström. Problemet uppstår inte hos alla telefoner och inte hela tiden, utan verkar dyka upp lite slumpmässigt. Våra tekniker nere i Lund jobbar på problemet och en uppdatering ska finnas tillgänglig väldigt snart.

Har du upplevt problem med Kitkat-uppdateringen till din Sony-lur (av senare modell då, har du uppdaterat en äldre lur som vi gjorde nyligen kan du nog inte vänta dig hjälp från officiellt håll)? Kommentarsfältet är ditt!

Uppdatering 14:58
- Uppdateringen som löser det vissa upplevt kring ljudet i och med Kitkat börjar rullas ut globalt redan nästa vecka. Min uppskattning är att vi svenskar har får den veckan därpå.
Det hälsar Sony Mobiles svenska Kommunikationschef Erik Yström.