https://www.mobil.se/nyheter/sony-lagger-ner-utvecklingen-av-sin-hemskarmsapp-xperia-home
565439
Betaprogram avslutas, appen sätts i underhållsläge

Sony lägger ner utvecklingen av sin hemskärmsapp Xperia Home

Det tydligaste sättet för tillverkare av Androidmobiler att erbjuda något unikt är via deras anpassningar av Android. Nu lägger Sony ner utvecklingen av sin egen hemskärmsapp Xperia Home och den uppdatering som nyss släppts är den sista.

I Sonys egen hemskärmsapp Xperia Home kan man anpassa utseendet med olika teman, man kan få tillgång till senaste sökningarna, få rekommenderade appar, se ett integrerat Google-flöde och givetvis anpassa det mesta av detta så att det passar just dig. Informationen om att utvecklingen av denna app nu är nedlagd kommer från den betatestargrupp på Google Plus där framtida versioner av appen har utvärderats. Där meddelar man nu att Sony centralt tagit beslutet att appen inte längre ska utvecklas utan istället inträda i en underhållsfas. Det här innebär att betaprogrammet läggs ner och att appen inte får fler nya funktioner. Den senaste uppdateringen som släppts är version 11.3.A.0.17 och där ingår framförallt buggfixar där man löst problem användare haft, till exempel med mms, sökningar och widgets.

Flera alternativ

Mobil söker Sony för att få ytterligare information om vad man nu planerar och vi återkommer med mer information när vi får den. De alternativ som står till buds för Sony är nu att antingen skapa något helt nytt, något man säkerligen redan är i färd med i så fall, eller att gå vägen och lägga sig nära Googles egen Pixel Launcher som bolaget använder i sina Pixel-mobiler som ännu dock inte lanserats officiellt i Sverige.

Väljer Sony att likt till exempel Nokia ansluta sig till Android One kan man säkerligen spara en hel del i utvecklingskostnader eftersom det innebär att Google sköter mjukvaran och uppdateringarna. Det kan dock innebära att man får svårare att sticka ut i mängden med unika funktioner kopplat just till detta, samtidigt som kanske utvecklingsresurser man får loss kan användas just till att utveckla annan mer prioriterad mjukvara för att erbjuda något unikt.

Ämnen