Annons

Sony MP-CD1

Sony släpper projektor till mobilen

En projektor du kan ha med dig och ansluta till såväl Iphone som Android har Sony just lanserat.

Publicerad Uppdaterad

Projektorn som heter MP-CD1 och ryms i handflatan ansluts via usb-c-kabel till en Android eller via en adapter du köper till även till Ipad och Iphone. Sony påstår att projektorn arbetar i stort sett ljudlöst och kan projicera innehåll på till exempel en vägg i 120 tums format från ett avstånd på cirka 3,5 meter eller 40 tum från ett avstånd från 1,15 meter.

Projektorn har en ljusstyrka på 105 ansi lumen och förutom vanlig usb-c för laddning finns även hdmi-anslutning och ljudutgång för att du ska kunna ansluta externa högtalare. Projektorn har en batteritid på upp till två timmar och utöver att fungera som just projektor kan den agera powerbank och ladda din mobiltelefon.

Ansluts med kabel

Med projektorn medföljer ett fodral i skinn samt hdmi-kabel, usb-c-kabel samt mikro-usb till usb-c-adapter. För Ipad och Iphone krävs att du köper till en adapter från lightning till hdmi som Apple själva säljer för cirka 500 kronor. Det ska även gå att ansluta trådlöst till såväl mobiler och datorer med hjälp av en Microsoft Wireless Display-adapter eller med hjälp av en Google Chromecast. Båda dessa ansluter du till enhetens hdmi-kontakt och det handlar alltså inte om något inbyggt trådlöst stöd utan om tilbehör du ansluter. Projektorn är utrustad med ett stativfäste på undersidan så att du kan projicera till exempel från taket och även när projektorn används i vinkel mot väggen så korrigeras bilden så den alltid är rak mot projiceringsytan, så kallad keystone-korrigering.

Batteriet som driver både projektorn och kan fungera som powerbank är på 5000 mAh. Behöver du ladda projektorn under användning men inte har tillgång till eluttag kan du givetvis använda en separat powerbank för det. Projektorn lanseras av Sony Electronics som bland annat gör teveapparater, kameror och hörlurar och alltså inte av Sony Mobile som gör mobiler och tillbehör, och ska släppas i Sverige under april månad med ett pris på 4200 kronor.